Freds Bouwtekeningen Review – Oplichting of niet?

Home » Blog » Freds Bouwtekeningen Review – Oplichting of niet?

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je je wat meer wilt verdiepen in het Freds bouwtekeningen pakket.

Groot gelijk geven we je, want je wilt natuurlijk wel weten wat je kunt verwachten alvorens je dit pakket aan zult gaan schaffen.

Daarom dat wij deze Freds bouwtekeningen review geschreven hebben nadat wij het product zelf uitgeprobeerd hebben.

In deze review geven we antwoord op vragen als: Wat kun je verwachten na de aanschaf? Hoe ziet een bouwtekening uit het bouwtekeningen pakket er uit? Of misschien wel een vraag als: Is het oplichting?

Lees dus snel verder als je meer te weten wilt komen over de ins en outs van het Freds bouwtekeningen pakket!

Wil jij direct toegang tot duizenden bouwtekeningen?

Flinke korting: Op dit moment geldt er een flinke korting. Maar wees er snel bij, want de prijs gaat waarschijnlijk binnenkort weer omhoog.
Gebruik deze kortingslink >>

Wie is de verkoper?

De verkoper van het Freds bouwtekeningen pakket is Fred Schouten die netjes ingeschreven staat bij de kamer van koophandel.

Daarnaast is het mogelijk om contact op te nemen met hem via het contactformulier dat je kunt vinden op de website van Freds bouwtekeningen.

Wat is het Freds bouwtekeningen pakket

Fred is van mening dat er maar weinig kwalitatief goede bouwtekeningen online verkrijgbaar zijn. En als ze wel verkrijgbaar zijn, dan zijn deze volgens Fred vaak:

 • Incompleet
 • Met de verkeerde maten
 • Onduidelijk
 • Erg prijzig

Tevens kost het erg veel tijd om kwalitatief goede bouwtekeningen te kunnen vinden. En laat dat nou net iets zijn waar we geen tijd aan willen verspillen: Zoektijd naar goede bouwtekeningen.

En daar ontstond het Freds bouwtekeningen pakket. Een bouwtekeningen pakket met duizenden bouwtekeningen met duidelijke instructies en materiaallijsten. Dit zodat iedere doe-het-zelver er mee aan de slag moet kunnen.

Al deze bouwtekeningen zijn gebundeld en gesorteerd in categorieën, zodat je snel aan de slag kunt en tevens ook nog inspiratie op kunt doen uit andere categorieën (waar je waarschijnlijk anders nooit op zou komen).

Hieronder een greep uit de soorten categorieën bouwtekenen die je terug kunt vinden in het bouwtekeningen pakket:

BankenPicknicktafelsBedden
PlantenbakkenBoekenkastenBiljardtafels
SpeelgoedKommodesSchuren en opberghokken
BoomhuttenBureausKledingkasten
GereedschapskistenCarportsHangmatten
LampenBolderkarrenRaamluiken
KippenhokkenHekkenEettafels
Loungesets voor in de tuinEn meer…. 

Naast de bouwtekeningen die je krijgt, zijn er nog een drietal bonussen die je erbij krijgt ter waarde van €134,-. De bonussen die je erbij krijgt zijn:

 • Een DWG en CAD software pakket waarmee je CAD bestanden kunt openen en zelfs ook aanpassen
 • Een Steigerhouten Tuinmeubelen Gids vol met bouwtekeningen speciaal met tuinmeubelen die je kunt maken van steigerhout
 • Levenslange toegang tot alle bouwtekeningen.

Maar is het waar wat de verkoper beloofd met zijn bouwtekeningen pakket?

Daar kom je snel genoeg achter door mijn eigen ervaring hieronder te lezen.

Eigen ervaring met Freds bouwtekeningen

In dit gedeelte van het artikel wil ik graag mijn eigen ervaring met Freds bouwtekeningen met je delen.

We zullen je hier laten zien wat er gebeurd nadat je betaald hebt en of je ook krijgt wat er door de verkoper beloofd wordt.

Nadat je betaald hebt

Nadat we betaald hebben, wat onder andere mogelijk is met iDEAL, Creditcard, Paypal of Bancontact, kom je op de onderstaande pagina terecht.

freds bouwtekeningen na betaling

Het is hier de bedoeling dat we onze voornaam, achternaam, je e-mailadres invullen en akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Vervolgens klikken we op de knop daaronder en zullen we de login gegevens in onze mailbox ontvangen.

Na dit te hebben gedaan is het mogelijk om in te loggen in het ledengedeelte van Freds bouwtekeningen met de ontvangen inloggegevens. Zie hieronder het logingedeelte.

freds bouwtekeningen inloggen

Het ledengedeelte

Wanneer we ingelogd zijn komen we direct terecht in het ledengedeelte opgedeeld in meerdere verschillende pagina’s.

freds bouwtekeningen ledengedeelte

Als eerste hebben we de HOME pagina. Hier wordt uitgelegd hoe je bouwtekeningen kunt downloaden en goed leesbaar kunt openen.

Op de pagina FOTO’S vind je vele verschillende voorbeelden van wat andere klanten allemaal al hebben gemaakt met behulp van de bouwtekeningen. Leuk om te zien dat mensen ook echt de bouwtekeningen gebruiken om bijvoorbeeld steigerhouten meubels te maken.

Wanneer je één van Freds bouwtekeningen hebt gebruikt en iets gemaakt hebt, kun je hier van een foto naar Freds sturen en dan zal hij deze foto hieraan toevoegen. Zie het als een soort van wall of fame!

Op de FAQ pagina vind je de veel gestelde vragen die Fred Schouten vaak in zijn mailbox kreeg en wordt er bijvoorbeeld ook uitgelegd hoe je hout kunt beschermen tegen zon, licht en vocht en hoe je voordelig aan hout komt.

Tot slot vind je op de pagina MIJN ACCOUNT wat algemene contactgegevens en is het mogelijk om tevens uit te kunnen loggen.

De BOUWTEKENINGEN en BONUS pagina behandelen we apart.

De bouwtekeningen

En dan nu het belangrijkste gedeelte, waar het allemaal om gaat, de bouwtekeningen!

Zodra je bovenaan in het menu naar Bouwtekeningen navigeert kom je direct in een overzicht van allerlei verschillende bouwtekeningen categorieën.

Deze categorieën zijn zeer duidelijk alfabetisch gesorteerd met een bijbehorende afbeelding. Zie de video hieronder waarin Freds je een rondleiding geeft door het ledengedeelte.

En sinds kort is er ook een zoekfunctie toegevoegd, waardoor het nog gemakkelijker wordt om de juiste bouwtekeningen te kunnen vinden.

Hieronder zie je dat ik op zoek ben naar een bouwtekeningen van een loungebank. Zodra ik dat in de zoekbalk intyp krijg ik meteen een aantal suggesties van bouwtekeningen die er allemaal beschikbaar zijn.

freds bouwtekeningen zoekfunctie

En om je een beetje een beeld te geven van hoe dat de bouwtekeningen eruit zien, heb ik hieronder een voorbeeld van een bouwtekening van een plantenbak en een hoekbank.

Ik vind het namelijk zelf altijd prettig om ze uit te printen. Zo kan ik zelf gemakkelijk aantekeningen maken 😉

freds bouwtekeningen voorbeeld

De gratis bonussen

Naast de bouwtekeningen zijn er nog de gratis bonussen die beloofd worden.

 • De eerste bonus is het DWG en CAD software pakket wat aanwezig is in het bonusgedeelte in de vorm van een ZIP bestand, wat gemakkelijk te downloaden en te installeren is.
 • De tweede bonus is het Steigerhouten Tuinmeubelen Gids wat beschikbaar is in PDF formaat. Deze gids telt ruim 84 pagina’s aan bouwtekeningen speciaal gericht op steigerhouten tuinmeubelen. Een prima bonus wat ons betreft ;).
 • De laatste bonus is als het ware het gehele ledengedeelte (het Levenslange Lidmaatschap) waar je toegang toe krijgt als je Freds bouwtekeningen aanschaft. Een groot pluspunt wat mij betreft. Alles bouwtekeningen zijn duidelijke gesorteerd in categorieën en daardoor makkelijk om er doorheen te bladeren.

Conclusie & plus- en minpunten

Freds bouwtekeningen overtreft mijn verwachtingen. Zeker als je ziet wat je krijgt voor wat je betaald.

Daarnaast hebben we aantal positieve punten ondervonden (die wij zeer belangrijk vinden bij een goede bouwtekening) die bij veel bouwtekeningen op het internet missen:

 • Alle bouwtekeningen zijn in het Nederlands en de maatvoering is weergeven in millimeters
 • Materialenlijsten zijn inbegrepen bij iedere bouwtekening, zodat je precies weet wat je aan hout en schroeven in moet kopen

Maar om je een zo goed en eerlijk mogelijk beeld te geven, heb ik alle plus- en minpunten die ik heb kunnen ontdekken hieronder even voor je op een rijtje gezet.

Pluspunten
 • Alles is in het Nederlands. Zowel het membergedeelte als de bouwtekeningen met maatgevingen in millimeters
 • Alle bouwtekeningen zijn inclusief materiaal/zaaglijst waardoor je precies weet wat je aan materiaal nodig hebt
 • De zoekfunctie in het membersgedeelte maakt het erg gemakkelijk om snel de juiste bouwtekening te kunnen vinden
 • Prijskwaliteit verhouding is zeer goed. voor een relatief laag bedrag krijg je letterlijk toegang tot duizenden kwaliteitsbouwtekeningen
 • Alles wat op de sales pagina beloofd wordt krijg je ook daadwerkelijk toegang toe. Zowel de bouwtekeningen als de bonussen
Minpunten
 • De verkooppagina komt wat opdringerig over. Dit is iets waar je doorheen moet kijken
 • Ervaringen van andere kopers zijn er niet veel te vinden en dat is jammer. Het product heeft zich ondertussen wel bewezen en daarom zouden er wel wat meer ervaringen van andere gebruikers online geplaatst mogen worden

Wat mij betreft is dit een bouwtekeningen pakket waar veel meer dan de huidige verkoopprijs voor gevraagd kan worden. Ik sta er dan ook niet van te kijken als de prijs zeer binnenkort omhoog gaat.

Houd hier dus rekening mee!

Wil jij direct toegang tot duizenden bouwtekeningen?

Ervaringen van andere kopers

Na mijn eigen ervaring zul je misschien ook wel benieuwd zijn naar ervaringen van andere kopers.

Hierop kan ik zeggen dat ik zelf niet de enige ben die Freds bouwtekeningen een kwalitatief goed product vind, maar dat ook andere erg te spreken zijn over bouwtekeningen pakket.

freds bouwtekeningen ervaring

Arnold Teppen – Techniek Docent op het Delta College, Veendam

“Mijn leerlingen zijn er blij mee”

Hallo Fred,

Ik wou je bij deze even bedanken voor het pakket!

Ik ben techniek docent op een VMBO school, en was op zoek naar bouwtekeningen voor de leerlingen. Nou, ik kan de komende jaren weer vooruit, dankzij jouw pakket!

Met Vriendelijke Groet,

freds bouwtekeningen ervaring

30 dagen niet goed geld terug garantie

Het mooie wat wij aan dit soort producten vinden, is dat je géén enkel risico loopt door de 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Zeker voor de twijfelaars onder ons die nog niet zeker weten of dit wel iets voor hen is, is dit een goede garantie voor als je nog niet zeker weet of het wel iets voor je is.

Je kunt de bouwtekeningen met deze niet goed geld terug garantie dus 30 dagen uitproberen. Tijd genoeg dus om te ervaren dat het bouwtekeningen pakket zijn prijs waard is 😉

Veel gestelde vragen over Freds bouwtekeningen

Omdat er vaak vragen zijn omtrent Freds Bouwtekeningen, hebben we hier een aantal veel gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Is het Freds bouwtekeningen pakket oplichting?

Als je bovenstaande review hebt gelezen mag het duidelijk zijn dat Freds Bouwtekeningen geen oplichting is, maar juist een zeer compleet bouwtekeningen pakket waarmee je de komende jaren of tientallen jaren vooruit kunt.

Van oplichting is er wat ons betreft dus geen sprake van. Je krijgt namelijk wat er beloofd wordt. Duidelijke Nederlandstalige bouwtekeningen inclusief bijbehorende materialenlijsten.

Maar mocht je toch nog enigszins sceptisch zijn over het bouwtekeningen pakket, weet dan goed dat je altijd aanspraak kunt maken op de 30 dagen niet goed geld terug garantie. Maar uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat dit nergens voor nodig zal zijn 😉

Is het Freds bouwtekeningen pakket gratis te downloaden?

Vaak krijgen we de vraag of Freds Bouwtekeningen gratis te downloaden zijn met behulp van torrent sites of NZB (nieuwsgroepen) sites.

Hier moeten we je helaas teleurstellen, want Freds Bouwtekeningen is niet gratis te downloaden. In het bouwtekeningen pakket is veel tijd en moeite gestoken en een vergoeding is hier dan ook zeker op zijn plaats.

⚠️ Let op! Wanneer je toch iets tegen komt op het internet waar het bouwtekeningen pakket gratis aangeboden wordt, dan raad ik je aan om dit zeker niet te downloaden.

De kans is groot dat de aanbieder van de download hier slechte bedoelingen mee heeft.

Hoe kan ik inloggen in het ledengedeelte van Freds bouwtekeningen?

Inloggen in het ledengedeelte van Freds Bouwtekeningen is erg simpel. Hiervoor dien je wel eerst het bouwtekeningen pakket te hebben aangeschaft.

Wanneer je al reeds in het bezit bent van Freds Bouwtekeningen kun je inloggen door naar https://members.fredsbouwtekeningen.nl/mijn-account

Vul hier vervolgens je e-mailadres of gebruikersnaam en wachtwoord in, klik op ‘inloggen’ en je wordt doorgestuurd naar het ledengedeelte waar je alle aangeschafte bouwtekeningen en bonussen kunt vinden.

Freds bouwtekeningen kopen

Wil jij net als duizenden andere doe-het-zelvers ook zulke meubelen (en meer) kunnen maken? Dan kunnen we maar één ding zeggen: Schaf Freds bouwtekeningen pakket aan en je zult er geen spijt van krijgen.

En als je dit via de onderstaande speciale kortingslink doet, heb je gegarandeerd de beste prijs voor alle bouwtekeningen + bonussen + de levenslange toegang!

Let op! Deze aanbiedingsprijs kan ieder moment weer verhoogd worden. Grijp dus snel je kans!

Wil jij direct toegang tot duizenden bouwtekeningen?

P.S. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben na deze review of twijfel je nog over de aanschaf van het bouwtekeningen pakket? Stel ze dan gerust door hier onderaan een bericht achter te laten. We zullen je vragen dan zo snel mogelijk proberen te antwoorden!

Bert

Ik geef graag advies op het gebied van klussen in en rondom het huis. Dit doe ik door het schrijven van informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen bij klusgerelateerde vragen.Zelf kun je namelijk vaak meer dan dat je zelf denkt ;). Mocht je nou een vraag of gewoon een berichtje willen sturen dan kan dat natuurlijk altijd!Veel klusplezier!

15 gedachten over “Freds Bouwtekeningen Review – Oplichting of niet?”

 1. ik heb van je al een bouwtekening ontvangen voor een stapelbed met vaste trap. mijn vraag is kan men van het onderste bed ook een bed maken die je eruit schuift.
  Ik hoor het wel.

  gr Frank

  Beantwoorden
  • Hee Frank, kun je me even vertellen welke bouwtekening je bedoelt? Ik kan me zo snel even niet herinneren dat ik een bouwtekening van een stapelbed verstuurd heb.

   Groet,

   Bert

   Beantwoorden
 2. Jammer dat je in de recentie over oplichting praat. Vooral er nu geen sprake van oplichting is.
  Mensen lezen alleen oplichting en dan is het al oplichting en klikken verder.
  Je kunt schrijven zoiets als: krijg waar voor mijn geld etc.

  Beantwoorden
  • Beste Herman,

   Bedankt voor je bericht.

   Ik denk dat het juist goed is om over het onderwerp ‘oplichting’ te praten. Dit omdat er ontzettend veel waardeloze producten online te koop worden aangeboden, en dus oplichting is.

   Er zijn ook mensen die zich af vragen of dit bouwtekeningen pakket oplichting is.

   En met deze review wil ik aantonen dat het Freds Bouwtekeningen pakket verreweg van oplichting is (het is een vraag die ik beantwoord). Heb het pakket zelf in mijn bezit en dus ook al menig keer gebruikt. Hiermee kan ik ook zeggen dat het zeker zijn geld waar is.

   Het is uiteindelijk de keuze aan ieder zelf of hij of zij het pakket aan gaat schaffen. Ik wil met deze review alleen maar aantonen dat het een goed en eerlijk product is. En daar hoort de vraag beantwoorden over – of het oplichting is – in mijn ogen ook bij ;).

   Groet,

   Bert

   Beantwoorden
 3. Hoi Bert

  Mijn vraag is: staan er ook bouwtekeningen van kleinere artikelen op van bv speelgoed of huishoudelijke dingen, of is het echt het grotere werk zoals meubels en dat soort dingen?

  Groetjes Rick Pijnenbrug

  Beantwoorden
  • He Rick,

   Ja, er staan ook veel bouwtekeningen in voor kleine projecten.
   Denk hierbij aan speelgoed, poppenhuizen, vogelhuisjes, krantenbakken, emmers, boekenplanken, maar bijvoorbeeld ook dingen voor kerst als een houten kerstboom.

   Het pakket bevat echt duizenden bouwtekeningen met zowel grote als kleine projecten.

   Beantwoorden
 4. hallo,

  ik wil beginnen met het in elkaar zetten van bepaalde dingen. dus mijn vraag is of dit moment ook handig is voor beginners die het project nog echt in stappen moeten doen.

  m.v.g.

  maarten

  Beantwoorden
  • Hallo Maarten,

   Jahoor. Ik ben ook geen professionele klusser en mij is het ook gelukt om diverse projecten geheel zelf te kunnen maken.

   Alle projecten/bouwtekeningen zijn in meerdere stappen opgedeeld zodat je precies weet wat je moet doen. Daarnaast zijn ook de materialenlijsten/zaaglijsten erg handig.
   Zelf heb ik bijvoorbeeld wel eens alles op maat laten zagen (aan de hand van de zaaglijst) waarna ik het alleen nog maar in elkaar hoefde te zetten.

   Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik het graag!

   Beantwoorden
  • Hallo Ed,

   Bedankt voor je bericht.

   Ik wil hier verder niet te veel op ingaan en iedereen is natuurlijk vrij om zijn of haar mening over een product te geven, maar je uitspraak ‘riekt’ naar het feit dat je het pakket niet kent en zomaar wat roept.

   Wanneer je wel ervaring hebt met het product (en of dat nou goed of slecht is), ben ik hier erg benieuwd naar. En op deze manier hebben ook andere lezers er wat aan.

   Mijn ervaringen (en velen kunnen hier over meepraten) met het Freds bouwtekeningenpakket zijn gewoon goed. Je krijgt waar voor je geld en mocht het uiteindelijk niks voor je zijn, krijg je gewoon je geld terug. Wordt ook totaal niet moeilijk over gedaan.

   Verder wens ik je nog een fijne dag!

   Beantwoorden

Plaats een reactie