Op zoek naar bouwtekeningen voor steigerhout? Lees snel verder!

Home » Blog » Op zoek naar bouwtekeningen voor steigerhout? Lees snel verder!

Op zoek naar bouwtekeningen speciaal voor steigerhout? Dan ben je hier aan het juiste adres.

We hebben namelijk voor je uitgezocht hoe je aan complete bouwtekeningen kunt komen speciaal voor het maken van steigerhouten projecten.

Hedendaags gebruik van steigerhout

Steigerhout is de afgelopen jaren erg in opkomst gekomen. En dan hebben we het in dit artikel niet over het gebruik van steigerhout dat in de bouw gebruikt wordt als planken voor op de steigers.

Steigerhout wordt namelijk veel gebruikt om meubelen mee te maken. Voor zowel binnen- als voor buitengebruik is het erg populair op het moment van schrijven. Met name meubels van gebruikt steigerhout zijn erg populair.

Op dit moment is het zelfs zo dat gebruikt steigerhout vaak duurder is dan nieuw steigerhout. Dit omdat de vraag naar gebruikt steigerhout alsmaar stijgt en dat de komende jaren ook nog wel zo zal blijven.

Nieuw steigerhout is daarentegen makkelijk te vervaardigen maar heeft dan weer niet die stoere, robuuste en gebruikte look.

Steigerhouten meubelen

De soorten meubelen die gemaakt worden van steigerhout is erg breed. Om je een beetje een idee te geven van de soorten meubelen die van steigerhout gemaakt worden, hebben we er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet. Opgesplitst in steigerhouten meubelen voor binnen als voor buiten.

Hierbij kun je binnenshuis bijvoorbeeld denken aan:

 • Tv meubels
 • Kasten
 • Wanden bedekt met steigerhouten planken
 • Salon- en eettafels
 • Kapstokken

En buitenshuis denken aan:

 • Loungebanken en stoelen
 • Terrastafels
 • Planten- en bloembakken

En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat er van steigerhout gemaakt wordt. De mogelijkheden zijn nog veel uiteenlopender.

Bouwtekeningen voor steigerhout

Je kunt er voor kiezen om steigerhouten meubelen kant en klaar te kopen, maar dit vinden wij persoonlijk vaak relatief duur. Zeker als je ziet wat een steigerhouten plank kost als je die los koopt bij bijvoorbeeld een houthandelaar.

Maar voor de handige klussers onder ons is het natuurlijk ook mogelijk om zelf steigerhouten meubelen te maken aan de hand van bouwtekeningen speciaal voor steigerhouten projecten. En toevallig zijn er hier genoeg van te vinden op internet. Zowel gratis als betaalde bouwtekeningen voor steigerhout.

Gratis bouwtekeningen voor steigerhout projecten

Als allereerst zijn er gratis bouwtekeningen te vinden voor jouw steigerhout projecten.

Het voordeel van de gratis bouwtekeningen is dat deze gratis zijn, maar daarentegen zijn deze vaak lastig te vinden en ook niet altijd helemaal compleet.

En zeker als je wat serieuzer bezig wilt zijn met het maken van meubelen van steigerhouten planken is het niet echt heel ideaal om bij elk nieuw project de juiste tekening op te moeten zoeken. We raden daarom ook aan om

Betaalde bouwtekeningen voor steigerhout projecten

Ben je echt van plan om dit serieus aan te pakken en iets moois te maken van steigerhout? Dan raden we aan om eens aandachtig te kijken naar één van de onderstaande collecties van bouwtekeningen speciaal gericht op het maken van meubelen van steigerhout.

Je zult hier een hoop zoektijd mee kunnen gaan besparen en die bespaarde tijd goed kunnen besteden aan wat je echt leuk vindt:

Het maken van steigerhouten meubelen!

Freds bouwtekeningen

freds bouwtekeningen

Het eerste bouwtekeningen pakket dat we bespreken is Freds bouwtekeningen.

Dit is een bouwtekeningenpakket met zo’n 10.000 verschillende bouwtekeningen onderverdeeld in verschillende soorten categorieën. Hierbij kun je onder andere denken aan:

 • Banken, waaronder loungebanken
 • Bloembakken
 • Boekenkasten
 • Boomhutten en speelhuisjes
 • Hekken
 • Kapstokken
 • Kippen- en konijnenhokken
 • Poppen- en andere speelgoedhuisjes
 • Tafels

En dit is nog maar een greep uit de soorten categorieën bouwtekeningen. Er zijn er namelijk nog veel meer.

Daarnaast kun je van iedere bouwtekening verwachten dat het een heldere handleiding is bij het te maken project. En bevat iedere bouwtekening ook een materialenlijst zodat je precies weet wat je moet hebben.

De prijs van Freds bouwtekeningen is éénmalig €47,- en dit is inclusief de korting die je krijgt als je dit pakket aanschaft via dit artikel.

Wat ons betreft is dit meer dan prima prijs voor de 10.000 bouwtekeningen die je daarvoor terug krijgt.

De ‘waaroms’ zetten we even voor je op een rijtje:

 • Omdat je hierdoor ook niet meer urenlang hoeft te zoeken naar die perfecte bouwtekening die tevens ook compleet is (want vaak zijn ze dat namelijk niet)
 • Gemakkelijker ideeën op zult kunnen doen door alleen al door de bouwtekeningen heen te bladeren
 • Omdat iedere bouwtekening compleet is met bijbehorende materialenlijst waardoor je altijd met een goede voorbereiding kunt beginnen aan je projecten

Bonussen

Naast de 10.000 bouwtekeningen krijg je nog een aantal gratis bonussen

Bonus #1 is een DWG en CAD software pakket waarmee je CAD bestanden/bouwtekeningen kunt openen en aan kunt passen. Deze bonus is erg handig voor de wat gevorderde op het gebied van zelf bouwtekeningen maken en aanpassen.

Bonus #2 is een steigerhouten tuinmeubelen gids. Dit is een aparte bouwtekeningen gids waarmee je tuinmeubelen kunt maken van steigerhout.

Bonus #3 is de laatste bonus die je krijgt. En deze bonus houdt in dat je levenslange toegang hebt tot de 10.000 bouwtekeningen en de hier boven beschreven twee bonussen.

Freds bouwtekeningen gratis downloaden

Helaas moeten we je hier teleurstellen. Freds bouwtekeningen is namelijk niet gratis te downloaden. En dat vinden we ook niet gek als je kijkt naar de prijs van €47,- (alleen via de link op deze pagina) voor 10.000 bouwtekeningen.

Freds bouwtekeningen korting

Normaal gesproken ligt de prijs van de 10.000 bouwtekeningen op €94,-. Dit is al je rechtstreeks naar https://www.fredsbouwtekeningen.nl zou gaan.

Maar als je via deze link naar Freds bouwtekeningen gaat, kom je op een speciale aanbiedingspagina waar je €27,- korting krijgt op de aanschafprijs.

Je betaald dan geen €94,- maar slechts €47,- voor het complete bouwtekeningen pakket!

Het top 10 bouwtekeningen pakket

Let op: Het top 10 bouwtekeningen pakket is helaas niet meer beschikbaar. Kijk in plaats daarvan eens naar het Freds bouwtekeningen pakket waar je de beschikking hebt over duizenden bouwtekeningen >>

het top 10 bouwtekeningen pakket

Het tweede bouwtekeningen pakket dat we bespreken is het top 10 bouwtekeningen pakket.

In tegenstelling tot het Freds bouwtekeningen pakket, bevat dit pakket (zoals je waarschijnlijk al verwachtte) maar 10 bouwtekeningen.

Je krijgt bouwtekeningen voor het maken van de volgende steigerhouten meubelen:

 • Bartafel met barkrukken
 • Loungebank hoek
 • Loungebank recht
 • Loungestoel
 • Eetkamertafel
 • Eetkamertafel 2
 • Eetkamerstoel
 • TV meubel
 • Salontafel

De steigerhout bouwtekeningen zijn erg uitgebreid.

Zo bestaat ieder bouwtekening uit een zaaglijst (zodat je zo efficiënt mogelijk kunt zagen), een boodschappenlijst, een lijst met het benodigd gereedschap, duidelijke maatvoering en duidelijke foto ondersteuning wat de bouwtekening nog extra zal verduidelijken.

Bonussen

Naast de 10 bouwtekeningen voor steigerhouten meubelen, zijn er nog een viertal gratis bonussen die je krijgt.

Bonus #1 betreft een exclusieve bouwtekening van een steigerhouten X poot tafel. Met 24 pagina’s en 20 schetstekeningen is dit een prima bonus waar men ook een bedrag voor had kunnen vragen.

Bonus #2 is de WhatsApp ondersteuning. Dit wil zeggen dat als jij er met de uitgebreide bouwtekeningen voor steigerhouten meubelen er niet aan uit komt, ondersteuning krijgt via WhatsApp.

Bonus #3 zijn de levenslange updates van de bouwtekeningen. Wanneer er dus een nieuwe versie van de bouwtekeningen gemaakt worden, krijg je gewoon gratis toegestuurd.

Bonus #4 is de laatste bonus die je krijgt. Dit is net als bonus #1 een extra bouwtekening. Namelijk een bouwtekening voor het maken van een buitenkeuken. In maar liefst 17 duidelijke stappen wordt er uitgelegd hoe je je eigen buitenkeuken kunt maken van steigerhout.

Inclusief de bonussen heb je dus niet de beschikking over 10, maar zelfs 12 bouwtekeningen.

Het top 10 bouwtekeningen pakket gratis downloaden

Net zoals Freds bouwtekeningen is het top 10 bouwtekeningen pakket ook niet gratis te downloaden.

De maker van het bouwtekeningen pakket heeft veel tijd en moeite gestoken in het maken van de uitgebreide bouwtekeningen en daarom is een prijs van €27,- zeker op zijn plaats.

Het top 10 bouwtekeningen pakket korting

Op het moment van schrijven zijn er nog geen kortingen beschikbaar. Het top 10 bouwtekeningen pakket kost daarom éénmalig €27,-.

Wel wordt er op de website aangegeven dat de kans er in zit dat de prijs binnenkort omhoog zal gaan naar €47,-.

Freds bouwtekeningen of het top 10 bouwtekeningen pakket?

Heb je nu keuzestress of weet je niet welk bouwtekeningen pakket het meest geschikt is voor?

Geen paniek! We hebben zowel Freds bouwtekeningen als het top 10 bouwtekeningen pakket even naast elkaar gehouden en de belangrijkste verschillen en overeenkomsten voor je op een rijtje gezet.

Uit deze vergelijking concluderen en raden wij het volgende aan als je aan de slag wilt met de bouwtekeningen:

Freds Bouwtekeningen pakket

Een pakket met duizenden bouwtekeningen voor het maken van de meest uiteenlopende projecten.

 • 10.000 bouwtekeningen in verschillende categorieen
 • In PDF formaat, dus gemakkelijk uit te printen
 • Bouwtekeningen van badkamermeubel tot wijnrekken
 • Duidelijke bouwtekeningen ondersteund met een materialenlijst
 • 3 bonussen ter waarde van €134,-
 • Veilig betalen met iDEAL

Bekijk hier het Freds Bouwtekeningen pakket >>

Het Top 10 Bouwtekeningen pakket

HELAAS NIET MEER BESCHIKBAAR.

 • 10 steigerhout bouwtekeningen
 • In PDF formaat, dus gemakkelijk uit te printen
 • Bouwtekeningen van de populairste steigerhouten meubelen
 • Duidelijke bouwtekeningen ondersteund met een materialenlijst, benodigd gereedschap en foto ondersteuning
 • 4 bonussen ter waarde van €34,-
 • Veilig betalen met iDEAL

Voor de fanatieke doe-het-zelver

 • Wanneer je verwacht vaker iets van steigerhout te gaan maken en veel ideeën op wilt doen dan raden wij Freds bouwtekeningen aan.

En mocht je nog niet overtuigd zijn? Lees hier dan het uitgebreide review van het Freds bouwtekeningen pakket met mijn eigen ervaringen!


Voor de af en toe doe-het-zelver

 • Maar wanneer je besluit om éénmalig of een paar keer iets te willen maken wat toevallig in het top 10 bouwtekeningen pakket zit, dan raden we dat pakket aan.

Succes met het maken van je keuze 😉

Bert

Ik geef graag advies op het gebied van klussen in en rondom het huis. Dit doe ik door het schrijven van informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen bij klusgerelateerde vragen.Zelf kun je namelijk vaak meer dan dat je zelf denkt ;). Mocht je nou een vraag of gewoon een berichtje willen sturen dan kan dat natuurlijk altijd!Veel klusplezier!

Plaats een reactie