Bosch IXO review + Beste prijzen

Home » Blog » Bosch IXO review + Beste prijzen

In deze review bespreken we de Bosch IXO V Basic uitvoering. Dit is de standaard uitvoering zonder andere accessoires. Wil je er meteen eentje met accessoires, kies dan bijvoorbeeld voor de V Plus uitvoering.

De Bosch IXO is een kleine elektrische accuschroevendraaier die eigenlijk tegenwoordig niet zou mogen ontbreken in een huishouden. De Bosch IXO kan naast de kleine kluswerkzaamheden namelijk ook goed van pas komen bij andere kleine huishoudelijke taken.

Unboxed

De Bosch IXO V Basic wordt geleverd in een kleine witte opbergcase.

Wanneer we het witte kleine opbergcase openmaken zien we het volgende:

De Bosch IXO accuschroevendraaier

Nadat we de opbergcase openen zien we hem daar dan, de Bosch IXO. Een kleine, elegante maar toch stoere accu schroevendraaier. De Bosch IXO Basic uitvoering wordt standaard geleverd met een lader, een bittenset en de nodige handleiding.

Oplader

De Bosch IXO wordt geleverd met een micro-USB adapter.

Bittenset

Om ook meteen aan de slag te kunnen met de Bosch IXO wordt deze geleverd met een 10-delige bittenset met de volgende soorten bitjes:

 • 3 keer PH kop: PH0, PH1 en PH2
 • 2 keer PZ kop: PZ1 en PZ2
 • 1 keer sleufkop: S4
 • 2 keer torxkop: T10 en T20
 • 2 keer imbuskop: HEX4 en HEX5

Met het samenstellen van de bittenset is rekening gehouden met de meest voorkomende schroefkoppen.

Handleiding

Bij ieder stuk elektrisch gereedschap wordt wel iets van een gebruikershandleiding bijgeleverd, zoals ook bij de Bosch IXO.

Naast de standaard gebruikershandleiding wordt er nog een klein boekje met aanvullende informatie bijgeleverd en een blaadje met hoe je de standaard garantie van 2 jaar online kunt verlengen met een extra jaar.

Vormgeving

De Bosch IXO accuschroevendraaier is wat ons betreft fraai vormgegeven.

Het kleine accuschroefmachientje is klein maar toch handzaam en is voorzien van rubberen elementen, wat ten goede komt voor de grip op dit kleine apparaat. Dit komt mede door de grote rode knop die je indrukt als je gaat schroeven. Dus ook voor mensen met een wat grotere hand is de accuschroevendraaier goed hanteerbaar.

De grote verstelbare schuif boven op het accuschroefmachientje is voor de standen. De drie standen zijn:

 • Naar voren: inschroeven
 • Naar achteren: uitschroeven
 • In het midden: neutraal (of ook wel zaklamp-stand)

Dit is tevens ook duidelijk geïllustreerd op de verstelbare schuif.

Daarnaast is Bosch IXO voorzien van een batterij-indicator die aangeeft hoeveel accuspanning er nog op zit en zal hij een kleine pieptoon geven wanneer het echt geen kracht meer kan geven (lage accuspanning).

LED lampje

De Bosch IXO is voorzien van een power LED lampje, dat net bovenop de accu schroevendraaier zit.

Met het standaard meegeleverde kapje kun je kiezen hoe het licht moet schijnen. Standaard zit het kapje zo dat je een spotlichtje krijgt. Maar wanneer je het kapje een halve slag draait (er af haalt en omdraait) krijg je een wat breder gespreid gelicht.

Wanneer je de schroefrichting dus in de neutrale stand zet is de Bosch IXO tevens ook te gebruiken als een zaklampje.

Technische specificaties

De Bosch IXO heeft ondanks zijn grootte behoorlijk wat power in zijn macht.

Accuspanning3,6 Volt
Capaciteit1,5 Ah
Oplaadtijd180 Minuten
Gewicht0,3 kg
Onbelast toerental215 rpm
Maximaal draaimoment3/4,5 Nm
Maximaal schroefdiameter5 mm

Zoals je ziet is de Bosch IXO met name bedoeld voor lichte huishoudelijke schroefwerkzaamheden waar toch zeker nog wat kracht voor nodig is.

Maar wil je gaan boren en/of flinke schroeven ergens in gaan draaien, dan raden we aan om daar een (accu)boormachine voor te gebruiken. De Bosch IXO is namelijk niet gemaakt voor de grote en zwaardere kluswerkzaamheden.

Bosch IXO aanschaffen?

Vergelijk hieronder de prijzen bij verschillende aanbieders.

Gebruik van de Bosch IXO

Wellicht één van de belangrijkste vragen de je beantwoord wil hebben:

Voor wat voor soort klussen kan ik de Bosch IXO nou inzetten?

We kunnen daarop zeggen dat de Bosch IXO breed inzetbaar is. Een aantal voorbeelden voorwaar je hem kunt zetten zijn:

 • Het in – en uit elkaar schroeven van IKEA bouwpakketten (ideaal dus als je gaat verhuizen en dus veel meubels uit elkaar moet schroeven, maar ook bijvoorbeeld boekenplankjes en dergelijke moet demonteren)
 • Voor het schroeven in bijvoorbeeld kozijnen
 • Voor het schroeven in verschillend soort plaatmateriaal als MDF, spaanplaat, underlayment, etc.
 • Voor het schroeven in steigerhout

En zo zijn er vast nog een hoop andere kluswerkzaamheden waarvoor de Bosch IXO prima geschikt is.

Zie hieronder een video waarin we met de Bosch IXO schroeven gemakkelijk in MDF en een steigerhouten plank schroeven. Zonder ook maar iets voorgeboord te hebben.

Bosch IXO accessoires

Voor de Bosch IXO zijn verschillende soorten accessoires verkrijgbaar met ieder hun eigen functie. Hieronder bespreken we er een aantal.

Hoek opzetstuk: Met het hoek opzetstuk is het mogelijk om schroeven vast te draaien in moeilijk bereikbare hoeken. Dit is mogelijk tot in een hoek van 90 graden.

Excenter opzetstuk: Een opzetstuk waarmee het mogelijk is om met de Bosch IXO dicht langs de oppervlakte te kunnen schroeven.

Boor opzetstuk: Met dit opzetstuk is het ook mogelijk om lichte boorwerkzaamheden uit te kunnen voren met de Bosch IXO.

Draaimoment opzetstuk: Je kent de momentsleutel misschien wel?

Dit opzetstuk zorgt er voor dat je kleine schroeven en in fijn materiaal de schroef nooit te hard aan zult draaien. Het opzetstuk geeft namelijk aan wanneer de schroef ‘vast genoeg’ zit.

Universeel snij opzetstuk: Met dit opzetstuk snij je moeiteloos door verschillende dunne materialen heen met een maximale dikte van 6 millimeter.

Huishoudelijke opzetstukken: En naast deze klus-opzetstukken zijn er nog een aantal andere handige huishoudelijke opzetstukken verkrijgbaar voor de Bosch IXO. Te denken aan:

 • Kurkentrekker opzetstuk
 • BBQ ventilator opzetstuk
 • Kruidenmolen opzetstuk

Hieronder een afbeelding van de Bosch IXO met het standaard bijgeleverde opzetstuk:

bosch ixo standaard opzetstuk

Andere IXO uitvoering

Naast de Bosch IXO V Basic zijn er nog een aantal andere uitvoeringen. Een van de uitvoeringen is de V Plus uitvoering. Deze is in eerste instantie gelijk aan de V Basic uitvoering, maar de V Plus uitvoering wordt geleverd met twee accessoires, namelijk het hoek opzetstuk en het excenter opzetstuk.

Wanneer je zeker weet dat je deze opzetstukken achteraf bij wilt gaan kopen, raden we aan om dan alvast voor de V Plus uitvoering te gaan. Dit scheelt in de kosten, gezien de opzetstukken los een stukje duurder zijn.

Plus- en minpunten en conclusie

Nu we al weer aan het einde gekomen zijn van deze review, zetten we alle plus- en minpunten even voor je op een rijtje.

Pluspunten
 • De geïntegreerde werkverlichting zorgt er voor dat je ook op minder goed belichte plekken goed zicht hebt
 • Het woord ‘prijs-kwaliteitverhouding’ is bij de Bosch IXO zeker op zijn plaats
 • Wordt geleverd met 10 verschillende bitjes voor de meest voorkomende schroeven
 • Alles is gemakkelijk op te bergen middels de meegeleverde opbergbox
 • Wanneer de kracht net niet genoeg is, vergrendeld de schroefkoppeling waardoor je handmatig meer kracht bij kunt zetten om toch die ene schroef in of uit te kunnen draaien
Minpunten
 • Voor schroeven dicht tegen de rand, is de schroefkop wat te breed. Je zou dan gebruik moeten maken van de excenter opzetstuk

Conclusie:

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief goede compacte schroefmachine voor met name het lichtere schroefwerk in en om het huis, dan doe je met de Bosch IXO zeker geen miskoop.

Product: Bosch IXO V Basic
Reviewer: Deklusgids.com
Beoordeling: 3.8 / 5
Bert

Ik geef graag advies op het gebied van klussen in en rondom het huis. Dit doe ik door het schrijven van informatieve blogberichten om jou als klusser te helpen bij klusgerelateerde vragen.Zelf kun je namelijk vaak meer dan dat je zelf denkt ;). Mocht je nou een vraag of gewoon een berichtje willen sturen dan kan dat natuurlijk altijd!Veel klusplezier!

2 gedachten over “Bosch IXO review + Beste prijzen”

Plaats een reactie