Accuboormachine met klopfunctie Top 5

Home ยป Accuboormachine met klopfunctie Top 5

Een accuboormachine met klopfunctie zorgt ervoor dat je niet alleen kunt schroeven en boren in hout en metaal, maar dat je ook nog eens kunt boren in baksteen.

Zonder klopfunctie kun je prima boren in houten en metaal, maar wanneer je in bijvoorbeeld baksteen wilt gaan boren, zal je er met een gewone accuboormachine niet snel in komen.

Een accuboormachine in combinatie met een klopfunctie maakt dit mogelijk.

Door te boren met de klopfunctie aan (waardoor er letterlijk een kloppende beweging gemaakt wordt), zal de boor een stuk gemakkelijk zijn weg banen in de steen waar je een gat in wilt boren.

En om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we hieronder mijn top 5 accuklopboormachines voor je op een rijtje gezet.

Bosch PSB 1800 Li 2

bosch psb 1800 li 2

Type klusser: Hobbyklusser

Wanneer je op zoek bent naar een accuboormachine met klopfunctie met veel accessoires en ook nog eens voor een goede prijs, dan is de Bosch PSB 1800 Li 2 wellicht iets voor jou.

Deze machine is met zijn maximaal toerental van 1350 rpm (rondes per minute) uitermate geschikt voor het boren in onder andere hout, metaal en tegels. En de klopfunctie – die je in en uit kunt schakelen – maakt ook het boren van gaten in baksteen mogelijk.

Daarnaast is de Bosch PSB 1800 Li 2 voorzien van werkverlichting en wordt deze geleverd met maar liefst 241 accessoires. Denk hierbij aan boortjes, schroefbitjes, diverse schroeven en pluggen.

Pluspunten

 • Het lichte gewicht zorgt ervoor dat je lekker lang door kunt klussen zonder snel vermoeide armen te krijgen
 • De meegeleverde accu’s zijn ook te gebruiken op ander Bosch gereedschap die gebruik maken van hetzelfde accu platform
 • Met de geïntegreerde werkverlichting heb je ook op de minder goed zichtbare werkplekken goed zicht
 • Wordt geleverd met een ruim assortiment aan accessoires waardoor je meteen vooruit kunt

Minpunten

 • Wanneer je intensief klust, is de accucapaciteit van 1,5 Ah wellicht wat aan de lage kant

Conclusie

Een Bosch PSB 1800 Li 2 is een echte alleskunner voor de doe-het-zelver die graag diverse soorten klusjes in en rondom het huis uitvoert maar niet direct de hoofdprijs wil betalen.

Zoek je een accuklopboormachine voor diverse soorten klusjes in en rondom het huis met een breed scala aan extra’s en ook nog voor een betaalbare prijs?

Dan is deze machine een prima keuze.

DeWalt DCD796D2

dewalt dcd796d2

Type klusser: Fanatieke klusser / professional

Op zoek naar een accuklopboormachine voor het wat zwaarder en intensiever kluswerk?

Dan is de DeWalt DCD896D2 een zeer goede keuze.

De DCD896D2 is voorzien van een koolborstelloze motor wat zorgt voor een langere levensduur van de machine. En met het maximaal koppel van 70 Nm is hij zeer geschikt voor het zwaardere schroefwerk.

Maar hij is niet gemaakt om alleen maar te kunnen schroeven:

Met een maximale boordiameter van 40mm in hout en 13mm in metaal, kun je er praktisch alle boor klussen mee klaren. En wanneer je de klopfunctie ingeschakeld is het boren van gaten in baksteen tot maximaal 13mm ook geen probleem.

Daarnaast wordt hij geleverd met twee 2.0 Ah accu’s zodat je klus nooit stil komt te liggen omdat je een lege accu hebt.

Pluspunten

 • De twee meegeleverde accu’s zorgen ervoor dat je altijd kunt blijven doorwerken. Wanneer de ene leeg is, gebruik je de tweede en laad je ander weer op
 • Met zijn koppel van maximaal 70 Nm is deze accuklopboormachine ook zeer geschikt voor het zwaardere schroefwerk
 • Naast het feit dat het een zeer krachtige machine is, valt het gewicht van 1,6kg reuze mee
 • Voorzien van een koolborstelloze motor wat zorgt voor minder energieverbruik, een constante toerental en een langere levensduur

Minpunten

 • Boortjes en schroefbitjes worden niet standaard meegeleverd en zal je zelf dus nog los aan moeten schaffen

Conclusie

De DeWalt DCD896D2 heeft net wat meer in huis dan de standaard accuklopboormachines die je zult vinden.

Wanneer je net dat beetje extra kracht zoekt, is de DeWalt DCD896D2 zeker geen verkeerde keuze.

Makita DHP482RFJ

makita dhp482rfj

Type klusser: Fanatieke klusser / professional

Ben je een fanatieke klusser of professional? Dan is de Makita DHP482RFJ wellicht iets voor jou.

Met een maximale boorcapaciteit van 38mm in hout, 13mm in metaal en 13mm in baksteen, is hij zeer geschikt voor diverse boorwerkzaamheden. En met een maximaal van 28.500 slagen per minuut, is een gat boren in baksteen zo geklaard.

Maar naast boren, is de DHP482RFJ ook zeer geschikt voor het zwaardere schroefwerk. Deze machine heeft namelijk een maximaal koppel van 62 Nm waardoor deze daar uitermate geschikt voor is.

Verder zorgen de twee meegeleverde 3,0 Ah accu’s ervoor dat je lekker lang door kunt werken op één accu. En mocht er eentje leeg zijn, dan heb je nog altijd de tweede accu zodat je eerste weer op kunt laden.

Pluspunten

 • De optimale machine en accu balans zorgt er voor dat je zo comfort mogelijk kunt werken met de kracht die de machine je levert
 • Met de twee meegeleverde 3,0 Ah accu’s is deze accuklopboormachine geschikt voor de zwaardere klussen en kun je lekker lang doorwerken
 • Het constante toerental zorgt er voor dat ook bij zware belasting de machine gewoon zijn werk blijft doen

Minpunten

 • Echt minpunten heb ik niet kunnen vinden. Feit is wel dat de grotere accucapaciteit zorgt voor een wat zwaardere machine. Nou is 1,7kg niet heel zwaar, maar wel zwaarder dan een accuklopboormachine met accu’s van bijvoorbeeld 1,5 Ah

Conclusie

Als je op zoek bent naar een accuklopboormachine met voldoende power en kracht om zwaardere klussen uit te kunnen voeren, dan zit je met deze machine zeker goed.

€239,00
op voorraad
Coolblue.nl

Black & Decker BDCHD18BAFC

black decker bdchd18bafc

Type klusser: Hobbyklusser

De Black & Decker BDCHD18BAFC is een accuklopboormachine voor de klusser die niet veel eisen aan zijn machine stellen, maar toch een degelijk apparaat met de nodige accessoires in huis wil halen.

Met een maximaal koppel van 40 Nm en een maximale boordiameter van 25mm in hout en 10mm in metaal en zachte steensoorten, is deze machine zeer geschikt voor allround klusjes in en rondom het huis.

Hij mag dan wel niet de grootste krachtpatser in zijn soort zijn, maar toch weet deze Black & Decker BDCHD18BAFC met klopfunctie van 21.000 slagen per minuut, zijn weg in baksteen, hout en metaal te vinden.

En wat tevens ook een mooie bijkomstigheid is, is dat hij voorzien is van LED-verlichting en een 80-delige accessoire set met diverse soorten boren en bits wat inhoudt dat je direct aan de slag kunt.

Pluspunten

 • Zoals de meeste accuklopboormachines, wordt ook deze geleverd met twee 1,5 Ah accu’s zodat je nooit zonder
 • Met de 80 accessoires die meegeleverd worden, weet je zeker dat je een mooie complete set in huis haalt waardoor je meteen aan de slag kunt
 • Geïntegreerde LED-verlichting wat er voor zorgt dat je ook bij minder goed zicht toch lekker kunt blijven boren en schroeven
 • Met zijn maximale boordiamer van 25mm in hout en 13mm in metaal en baksteen en het maximaal koppel van 40 Nm, zal je maar weinig klussen tegen gaan komen waar hij niet mee uit de voeten kan

Minpunten

 • Gezien de accucapaciteit slechts 1,5 Ah groot is, zal deze bij intensieve en zware klussen redelijk snel leeg raken

Conclusie

De BDCHD18BAFC is een goede keuze voor wanneer je op zoek bent naar een accuklopboormachine voor de alledaagse klusjes in en rondom het huis

Makita HP457DWE

makita hp457dwe

Type klusser: Fanatieke klusser

De Makita HP457DWE is een echte middenmoter. De categorie hobbyklusser streeft hij voorbij, maar voor de echte professional laat deze wellicht nog wat te wensen over.

Met name de accucapaciteit van 1,5 Ah is simpelweg te weinig om langdurig door te kunnen klussen.

Daar staat dan wel tegenover een maximaal koppel van 42 Nm waarmee je de meest voorkomende schroefklussen met gemak uitvoert.

Ook voor het boren in metaal, hout en baksteen is voor deze accuboormachine géén probleem. Je boort namelijk probleemloos gaten van 13mm in steen en metaal en tot wel 36mm in hout.

Het enige wat mist aan de Makita HP457DWE is een LED-verlichting – wat tegenwoordig op de meeste accuklopboormachine toch wel zit – en een batterij indicator.

Hierdoor kun je niet zien wanneer de batterij bijna leeg is. Maar gelukkig wordt er een tweede accu meegeleverd waardoor je eigenlijk nooit zonder zit.

Pluspunten

 • De meegeleverde accu’s kun je ook voor ander Makita gereedschap met hetzelfde accu platform gebruiken
 • Met 18 volt aan power in combinatie met een maximaal koppel van 42 Nm, zijn er maar weinig schroefklussen waar deze machine niet mee uit de voeten kan
 • Boren in baksteen wordt je middels de klopfunctie – die je in en uit kunt schakelen – een stuk gemakkelijker gemaakt

Minpunten

 • In tegenstelling tot de meeste ander accuklopboormachines, is deze niet voorzien van werkverlichting

Conclusie

Ja, er zijn betere accuklopboormachines dan de HP457DWE, maar wanneer je voor prestaties en kwaliteit wil gaan en daarnaast ook niet te veel uit wil geven, is deze Makita zeker geen slechte keuze.

Welke accuboormachine met klopfunctie kan ik het beste kopen?

Zoals je heb kunnen lezen zijn er dus diverse soorten en merken accuklopboormachines, maar misschien vraag je je nog steeds af welke je nou het beste kunt kopen.

Begrijpelijk, want er zijn tegenwoordig zoveel soorten waardoor je niet meer weet wat nu wel en niet goed is.

En dat is ook de reden dat we zelf onderzoek hebben gedaan naar accuklopboormachines en op basis hiervan een top 5 samen hebben gesteld.

Hierbij maken we ook onderscheid in het type klusser, namelijk: Hobbyklusser, fanatieke klusser, professional of een combinatie hiervan.

Ga bij je zelf na wat voor klusser je bent en hoe vaak je gebruik gaat maken van de accuklopboormachine.

Wanneer je af en toe een klusje doet, kan een wat goedkopere machine + bijvoorbeeld een complete set bits en boortjes beter bij jou passen dan een duurdere machine zonder deze extra’s.

Ben je daarentegen een fanatiekere klusser of misschien zelfs een professional, kies dan voor meer vermogen en capaciteit.

Bits en boortjes worden vaak niet meegeleverd, maar de kans is groot dat je deze zelf al in huis hebt.

Hopelijk kun je een goede keuze maken.

En mocht je toch nog vragen hebben, laat ze dan gerust hieronder achter.

Plaats een reactie